mamali225(مملی225)

mamali225(مملی225)


 
 
فرشید اسکندری
دوشنبه ۲۰ آبان ۱۳۹۲ - ۲۳:۳۰
AC20 مدل جدیدی از نسل هلیکوپترهای سبک وزن است که توسط شرکت اتریشی ArrowCopter طراحی و معرفی شده. این وسیله نقلیه قابلیت حمل دو نفر (خلبان و یک مسافر) را دارد که سرنشین دوم در قسمت پشت خلبان قرار می گیرد. پروانه این هلیکوپتر که وظیفه ایجاد حرکت رو به جلو را دارد هم در قسمت پشت سرنشین و جلوتر از سکان عمودی قرار گرفته.
 
AC20 تقریباً به طور کامل از مواد کامپوزیت نظیر فیبر کربن و کولار (فیبر مصنوعی پلیمری که دارای وزن کم، مقاومت و عمر سایشی بالا) ساخته شده که به همراه سایر متعلقات آلومینیومی همگی با هدف افزایش استحکام و دوام این وسیله، به کار رفته اند.
 
مزیت دیگر استفاده از اینگونه مواد به کاهش فوق العاده وزن بر می گردد و در نتیجه آن حداکثر وزن 600 کیلوگرم در هنگام برخواستن از زمین است و بدون سرنشین و متعلقات اضافه این وسیله تقریباً به میزان نصف آن یعنی 342 کیلوگرم وزن دارد.

تولید این وسیله با همکاری و کمک شرکت Mubea Carbo Tech متخصّص در تولید پنل‏ها و قطعات از مواد کامپوزیتی، صورت گرفته. با طولی معادل 5.8 متر، عرض 2.5 متر و ارتفاع 2.9 متر، AC20 می‏تواند به حداکثر سرعتی معادل 195 کیلومتر بر ساعت و حداقل سرعتی به اندازه 30 کیلومتر در ساعت (به منظور فرود) دست پیدا کند.

بخش جالب در قسمت سیستم اطلاعات پرواز الکترونیکی (EFIS) این هلیکوپتر، فراهم ساختن یک دید سه بعدی از زمین برای خلبان است که با محاسبه گر سرعت جریان باد، سنسورهای دما، زمان سنج تعمیرات و خیلی دیگر از امکانات استاندارد هر وسیله نقلیه پروازی از قبیل ارتفاع سنج، قطب نما و سرعت سنج، می‏تواند محیّاکننده اطلاعات خوبی برای کاربری از آن باشد.




تاریخ: سه شنبه 21 آبان 1392برچسب:,
ارسال توسط محمدرضا مهدوی

 
 
محمد زرین صدف
دوشنبه ۲۰ آبان ۱۳۹۲ - ۱۷:۵۹
در طول تاریخ، تبدیل شدن به یک ابر انسان با توان فیزیکی بسیار بالا، همواره از یکی آرزوهای بشری بوده . این حقیقت را می توان به آسانی در افسانه ها، کمیک استریپ ها و فیلم ها مشاهده کرد. گویا دانشجویان دانشگاه پنسیلوانیا قدمی هر چند کوچک ولی مهم در این رابطه برداشته اند. آن ها بازویی رباتیک خلق کرده اند که توان بازوی انسان را به میزان زیادی افزایش می دهد.
 
این بازوی رباتیک موسوم به تایتان آرم (Titan Arm)، تا ۲۰ کیلوگرم بر توان بلند کردن اشیا توسط افراد می افزاید. به طور مثال اگر شما به آسانی جسمی با وزن 10 کیلوگرم را بلند می کنید، توسط این بازو به آسانی از عهده اجسامی با وزن ۳۰ کیلوگرم برخواهید آمد. مخترعین این وسیله موفق به کسب جایزه ۴۵ هزار دلاری جیمز دایسون اَوارد (James Dyson Award) شده اند.

آن چه بازوی تایتان را از محصولات مشابه متمایز می کند، تکنیک های مدرن و ارزان تر به کار رفته در ساخت آن است. در این اسکلت خارجی رباتیک، از موتورهای کوچک و فشرده پَنکِیکی بهره گرفته شده. همچنین استفاده از آلمینیوم، تا حدی هزینه های مربوط به ساخت را کاهش داده.
 
مخترعین جوان تایتان آرم در گام بعدی قصد دارند جنبه تجاری اختراع شان را تقویت کنند. آنها اعتقاد دارند به زودی این محصول بازار خود را برای بیماران جسمی حرکتی و کارگران یدی، پیدا خواهد کرد. لازم به ذکر است که تایتان آرم، انرژی خود را از طریق باتری تامین می کند.
 
گرچه این اختراع نسبت به محصولات مشابه، قیمت تمام شده کمتری خواهد داشت، با این حال، با هزینه تولید ۱۹۰۰ دلاری، شاید تایتان آرم هنوز آمادگی تجاری شدن را نداشته باشد. مخترعین تایتان آرم قصد دارند، جایزه ۴۵ هزار دلاری شان را صرف توسعه این محصول و حفظ پتنت های مربوط به طراحی آن کنند.




تاریخ: سه شنبه 21 آبان 1392برچسب:,
ارسال توسط محمدرضا مهدوی

 
 
فرشید اسکندری
یکشنبه ۱۹ آبان ۱۳۹۲ - ۱۵:۵۵
تلاش‏های قبلی در زمینه ساخت ربات‏های پادارِ شناگر همگی منجر به ربات هایی شده‏ اند که مقادیر زیاد آب را به اطراف پرتاب می کنند و این موضوع سبب ناکارآمدی ربات و همچنین ایجاد مزاحمت و اختلال در محیط زیست می شود.
 
همانند همیشه نگاهی به الگوهای طبیعت می تواند راهکارهای موثری را در پیش روی توسعه علم و تکنولوژی قرار دهد. از این رو بررسی نحوه حرکتی جانوارن چهارپا که اغلب (به منظور بهره گیری از منابع غذایی روی خشکی و درون آب) شناگران ماهری هم هستند، نتایج جالبی در بر داشته است؛ این گونه جانوران قادرند دست ها و پاهای خودشان را با درجات بالایی از آزادی و حرکت، حتی بدون اینکه آنها را از آب خارج کنند، به طور موثری برای ایجاد نیروی حرکت جلوبرنده (Thrust) استفاده کنند.
 
مشابه‏سازی این حرکت در ربات ها احتیاج به تعداد زیادی موتور دارد که همین عامل باعث افزایش پیچیدگی و هزینه های ساخت آن خواهد شد. بنابراین چنین ایده ای قابل استفاده در ربات ها نیست. به جای آن، برای جلوگیری از خنثی سازی نیروی جلوبرنده، اغلب ربات ها اندام خود را در هنگامی که آب را به عقب هل نمی دهند، از آب خارج کرده و مجدداً برای عقب راندن آب، آنها را وارد آب می کنند که این حرکت باعث پاشش بیش از حد سیال به اطراف می شود.
 
اخیرا محققان دانشگاه مریلند آمریکا نوعی رباتِ جدید پادار به اسم Robo Terp ساخته اند. این ربات پادار که از روی حرکت قورباغه ها الگوبرداری شده، همانند آنها قادر است که در هر دو محیط خشکی و آبی راه رفته یا شنا کند. این ربات به نحوی طراحی شده که پاهای آن همانند شیری یک-طرفه می‏تواند جریان آب را کنترل کند و در تمام مدّت شنا پاها درون آب نگه داشته می شود. همه این ها باعث شده دستیابی به این شنای بدونِ پاشش آب، با صرف هزینه کمتری برای ساخت این ربات صورت گیرد.
 
با تحقّق ساخت ربات های دوزیست، می توان از آنها در عملیات های جستجو، نجات و برخی وظایف پشتیبانی بهره برد یا حتی به عنوان یک مانیتور برای پایش و رصد زیست محیط ها ازشان استفاده کرد.




تاریخ: یک شنبه 19 آبان 1392برچسب:,
ارسال توسط محمدرضا مهدوی

 
 
محمد زرین صدف
یکشنبه ۱۹ آبان ۱۳۹۲ - ۱۴:۳۰
مک فونامیزو (Mac Funamizu) یک هنرمند برجسته ژاپنی است، که با خلاقیت ذهنی خود، آینده جستجوهای اینترنتی را برای ما به تصویر کشیده. او یک صفحه ساده و شفاف را متصور شده که همه اطلاعات مرتبط با آن چه به دنبالش هستیم را در اختیارمان قرار می دهد. او در این باره گفته:
 
 
به عنوان یک طراح، من به هیچ وجه نمی توانم تابلوهای بی ریخت و نامتناسب خیابان ها را تحمل کنم. آنها تنها ذهن ما را از آن چه واقعاً به دنبالش هستیم، منحرف می کنند. بنابراین، من به این فکر افتادم تا راهی پیدا کنم که بخش های غیر ضروری محیط اطراف کم رنگ شود، تا چیزهای مهم تر، بهتر به چشم بیاید... این فکر اولیه، تبدیل به یک صفحه شیشه ای شفاف شد که در آن چیزهای نامطلوب و غیر ضروری کم رنگ می شوند. شاید این کار به کمک نمایشگر یک تلفن معمولی هم ممکن بود، اما من ترجیح می دهم مردم به دنیای واقعی نگاه کنند، نه به یک نمایشگر کوچک.
 
این طرح مفهومی با نام لوکینگ گلس (Looking Glass)، در سال ۲۰۰۹ موفق به کسب جایزه ای در زمینه طراحی گردید. در ادامه با نارنجی همراه باشید تا بیشتر با این طرح مفهومی جالب آشنا شوید.



ادامه مطلب...
تاریخ: یک شنبه 19 آبان 1392برچسب:,
ارسال توسط محمدرضا مهدوی

 
 
عباس‌ واحدی
یکشنبه ۱۹ آبان ۱۳۹۲ - ۱۲:۱۱
ساخت مدل از ابزارها و اشیاء مختلف یکی از سرگرمی هایی است که افراد زیادی در دنیا مشغول آن هستند و جالب اینکه آن را با مواد اولیه بسیار متفاوتی هم انجام می دهند. اما اگر بخواهید چیزی را به طور کامل از قطعات بیرون آمده از شکم کامپیوترهای شخصی بسازید، داستان چگونه پیش می رود؟
 
این کاری است که راب ریان، یکی از کارشناسان شرکت وسترن دیجیتال به تازگی آن را انجام داده و به کمک اعضای خانواده اش، با قطعات هارد دیسک ها دست به تولید یک مدل زده است.
 
طبق گزارشات موجود، ریان و خانواده اش، یک ماشین مدل F1 RC مسابقه ای ساخته اند که در آن از قطعات ۲۵۰ هارد دیسک وسترن دیجیتال استفاده شده است. این پروژه طی ۴۰۰ ساعت کار به اتمام رسیده و نتیجه کار عکس زیبا و خارق العاده ابتدای مطلب است.
 
در این ماشین می توانید بخش های مختلف هارد دیسکها را مشاهده کنید. برای مثال در بال جلویی ماشین از سر هم کردن فعال کننده های هارد Red وسترن دیجیتال استفاده شده است. و البته همین طور که می بینید، جلوی این ماشین فرمول یک به گونه ای طراحی شده که هر اتومبیل بدشانسی را که سد راه شود، در هم خواهد کوبید.
 
برای مونتاژ موتور هم از فعال کننده هارد دیسک Scorpio وسترن دیجیتال استفاده شده. او در طرفین ماشین هم از صفحات anti-disk هاردهای وسترن دیجیتال Red بهره برده است.
 
این پروژه منحصر به فرد و البته کمی دیوانه وار نشان می دهد که قطعات کامپیوتری تنها به درد محاسبات نمی خورند. و می توان استفاده های کاملا خلاقانه و جدیدی را هم برای شان متصور بود. شاید بد نباشد و منتظر غافلگیری بعدی ریان و خانواده اش باشیم.
 
تصاویر این ماشین جذاب در ادامه مطلب:



ادامه مطلب...
ارسال توسط محمدرضا مهدوی

مردی که ماشین تسلا Model S او آتش گرفته بود: یکی دیگه می خرم!
 
 
عباس‌ واحدی
یکشنبه ۱۹ آبان ۱۳۹۲ - ۱۰:۳۰
شرکتهای اتومبیل سازی دنیا همیشه از تشویق ها و تاییدیه های رانندگان خوشحال محصولاتشان لذت می برند و حسابی از آن استفاده می کنند.
 
اما این بار چیزی قدرتمندتر از یک اشتیاق و توصیه راننده اتفاق افتاده است. زیرا این تایید از سوی راننده ای است که ماشینش آتش گرفته!
 
اگر به خاطر داشته باشید، چندی پیش یک اتومبیل الکتریکی تسلا مدل اس دچار آتش سوزی شد. اما اکنون سایت تسلا در یک مقاله از توضیحات Juris Shibayama اهل تنسی درباره اتفاقات هنگام آتش گرفتن اتومبیلش می گوید. 
 
او توضیحاتش را با جمله ای به پایان می برد که کمتر کسی انتظار شنیدنش را دارد: «من احساس می کنم که حتما باید یکی دیگر از آنها را بخرم. »
 
Shibayama می گوید در میانه سفر بین ایالتی اش با یک گیره بکسل برخورد کرده. و در ادامه می افزاید:
 
بعد از ۳۰ تا ۴۵ ثانیه، اخطاری روی صفحه جلوی داشبورد ظاهر شد که «ماشین به سرویس نیاز دارد، ممکن است راه اندازی دوباره ماشین ممکن نباشد». اما من به رانندگی با همان وضعیت ادامه دادم و امیدوار بودم به خانه برسم. حدودا یک دقیقه بعد ماشین دوباره اخطار داد که «لطفا اتومبیل را به کنار جاده منتقل کنید. ماشین اکنون خاموش خواهد شد.»
او می گوید وقت کافی داشته تا وسایل شخی اش را از درون ماشین جمع کرده و آن را ترک کند. به گفته وی «حدود ۵ تا ۱۰ ثانیه پس از ترک ماشین، دودی از زیر بخش جلویی کاپوت مشاهده شد.»
 
و هنگامی که وی حدود ۱۰۰ متر از ماشین فاصله گرفته بود، ناگهان اتومبیل شعله ور می شود. تحقیقات نشان می دهد که دیواره محافظ باتری ماشین سوراخ شده و باعث این اتفاق شده است.
 
اما با وجود تمام اینها، صحبت های Shibayama بهترین تبلیغ برای تسلا در چنین موقعیتی هستند: «این تجربه باعث نمی شود که من فکر کنم تسلا مدل اس یک ماشین ناامن است».




تاریخ: یک شنبه 19 آبان 1392برچسب:,
ارسال توسط محمدرضا مهدوی

 
 
عباس‌ واحدی
یکشنبه ۱۹ آبان ۱۳۹۲ - ۱۱:۱۵
دو کیهان نورد روس، روز شنبه مشعل المپیک را با مراقبت فراوان در فضا حمل کردند. 
 
تیم مهندسین پرواز شماره ۳۷، Oleg Kotov و Sergey Ryazanskiy در یک راهپیمایی فضایی ۶ ساعته بیرون از ایستگاه فضایی بین المللی، مشعل خاموش المپیک را با خود حمل کردند. این مشعل قرار است سر انجام به روسیه رسیده و مشعل اصلی المپیک زمستانی ۲۰۱۴ را روشن کند.
 
بنا بر گفته ناسا، این دو مهندس پرواز پس از آنکه عکسهای جذابی از مشعل المپیک در اطراف ایستگاه فضایی بین المللی در ارتفاع ۴۲۰ کیلومتری از سطح زمین گرفتند، به اتاقک تنظیم فشار برگشتند تا با امنیت کامل به درون ایستگاه بیایند.
 
مشعل المپیک روز ۵ شنبه با یک فضاپیمای Soyuz به ایستگاه فضایی فرستاده شد. البته این فضاپیما علاوه بر مشعل سه عضو جدید را هم به ایستگاه فضایی بین المللی منتقل نمود. مشعل تا عصر یکشنبه در میان ستارگان به گردش خواهد پرداخت و آنگاه با یک فضاپیمای Soyuz دیگر به روسیه برگردد. 
 
البته این اولین بار نیست که یک مشعل المپیک به فضا سفر می کند. قبل از این در سال ۱۹۹۶ شاتل فضایی آتلانتیس آمریکا مشعل المپیک تابستانی آتلانتا را به فضا برده و آن را برگرداند. البته مشعل المپیک زمستانی ۲۰۱۴، اولین موردی است که پیاده روی فضایی را هم تجربه کرده است.




تاریخ: یک شنبه 19 آبان 1392برچسب:,
ارسال توسط محمدرضا مهدوی

انفجار و احتراق آیپد ایر در فروشگاه، همراه با شعله و دود
 
 
عباس‌ واحدی
شنبه ۱۸ آبان ۱۳۹۲ - ۱۰:۳۰
به نظر می رسد داستان دنباله دار انفجار آیفون ها و برق گرفتگی صاحبان شان کم کم در حال تکرار برای آیپد ایر تازه وارد است. این بار یک آیپد ایر در یکی از فروشگاه های خرده فروشی استرالیا دچار انفجار و احتراق شده که همراه با دود زیادی بوده است. به گونه ای که واحد ایمنی مجبور به استفاده از کپسول اطفاء حریق شده است.
 
به گزارش نشریه دیلی میل، به نقل از یک روزنامه استرالیایی، یک آیپد ایر در فروشگاه خرده فروشی اپراتور ودافون در شهر کانبرا از سمت نمایشگر دچار انفجار شده، شعله های آتش از آن زبانه کشیده و دود فراوانی هم در فضا پخش شده است.
 
سخنگوی ودافون تایید کرده که «انفجار شعله های آتش» از قسمت پورت شارژ این آیپد ایر آغاز شده است. این در حالی بوده که دستگاه بدون استفاده روی میز قرار داشته است. این گزارش حاکی از آن است که جرقه ها و دود پس از آن به زیر نمایشگر دستگاه خزیده و آن را شعله ور ساخته اند. به گونه ای که فروشگاه سریعا تخلیه شده است. به نظر می رسد که آیپد ایر به سوختن خود ادامه داده، تا زمانی که واحد ایمنی فروشگاه سر رسیده و آن را خاموش کرده اند.
 
اپل هنوز درباره این اتفاق، به طور عمومی اظهار نظری نکرده است. اما دیلی میل می گوید نماینده اپل به این فروشگاه رفته و باقی مانده آیپد ایر را برای آزمایش بیشتر جمع آوری کرده است. البته خوشبختانه در این حادثه، مشتریان و کارکنان فروشگاه با مشکلی سلامتی جدی مواجه نشدند.




تاریخ: شنبه 18 آبان 1392برچسب:,
ارسال توسط محمدرضا مهدوی

 
 
مرضیه موسی زاده
شنبه ۱۸ آبان ۱۳۹۲ - ۰۱:۳۰
ساعتی پیش در نارنجی از چاپ سه بعدی یک اسلحه فلزی صحبت کردیم. اما اين روزها پرينتر هاى سه بعدى توانايى ساختن خيلى چيزها را پيدا كرده اند. از كيف و كفش و مجسمه هاى كوچك گرفته تا گوش هاى بيونيكى. اما اخيرا يك گروه از محققين دانشگاه سن دیگو، به كمك يك پرينتر سه بعدى و لايه هايى از سلول هاى زنده يك كبد، قطعه اى كبد با قابليت عملكرد صحيح آن تهيه كرده اند.

محققين Organovo اين كار را با تحت كنترل در آوردن توانايى طبيعى يك كبد سالم انجام دادند و آن را وادار به توليد مجدد خود كردند. اين قطعه توليد شده جديد همانند سلول هاى سالم يك كبد مى تواند كار فيلتر كردن، سم زدايى و تعيين تكليف مواد مغذى و داروهاى مصرفى در بدن را به مدت ٤٠ روز انجام دهد. اين رقم توانست بر تلاش قبل شرکت ها در گذشته كه قطعه كبد ايجاد شده تنها مى توانست به مدت ٥ روز فعاليت طبيعى خود را داشته باشد، غلبه كند. و اين يعنى يك رشد ٧٠٠درصدى! هر چند هنوز با طول عمر طبیعی یک کبد فاصله زیادی دارد.

كبد پرينت شده توانست واكنشى طبيعى نسبت به مصرف استامينوفن از خود نشان دهد. اگرچه اين موفقيت هنوز نمى تواند به معنى امكان پرينت كامل يك اندام توسط پرينتر طبيعى تعبير شود، اما به نوبه خود پيشرفت بسيار بزرگى محسوب مى شود.

براى انجام يك پرينت كامل يك اندام نياز به داشتن شبكه خونى بسيار ظريفى است. اين امر مى تواند در اين فرايند همانند سازى، بين پرينتر هاى سه بعدى چالشى جديد ايجاد كند.

اين طور به نظر مى رسد كه تا كنون از بين همه سلول هاى بدن انسان تنها سلول هاى كبد است كه پرينت كردن سه بعدى آن آسان است و در آينده نيز كبد اولين عضوی خواهد بود كه به صورت كامل توسط پرينتر ها توليد مى شود. تنها يك قطعه سالم از كبد يك بيمار حتى با ضخامت چند ميليمتر و يك پرينتر سه بعدى مى تواند كبدى جديد حتى براى چند روز به وى هديه كند. اين در حالى است كه در صورت محقق شدن این موضوع ديگر احتياج به جراحى هاى پيوند عضو وجود ندارد.

اين پروژه در حال بررسى هاى بيشتر است تا محققين بتوانند نتايج دقيق ترى از واكنش آن نسبت به داروهاى مختلف به دست آورند. ضمن اینکه شرکت های دارو سازی می توانند از این کبدهای پرینت شده جهت آزمایش تاثیر و عوارض داروها روی کبد استفاده کنند.




تاریخ: شنبه 18 آبان 1392برچسب:,
ارسال توسط محمدرضا مهدوی

 
 
محمد زرین صدف
شنبه ۱۸ آبان ۱۳۹۲ - ۰۰:۳۰
چند ماه پیش از اولین اسلحه ای خبر دادیم که کاملاً با چاپ سه بعدی ساخته شده بود. این اسلحه لیبِرِیتور(Liberator) نام داشت و همه اجزای تشکیل دهنده اش از جنس پلاستیک بود. اما این بار صحبت از یک اسلحه کاملاً واقعی است. تمام اجزای فلزی این اسلحه، توسط چاپ سه بعدی، و به روش تف جوشی لیزری و شکل دادن پودر فلزات ساخته شده. این اسلحه که یک کپی از سلاح کمری 1911 است، درست مانند یک اسلحه نیمه اتوماتیک شلیک می کند.
 
این اسلحه توسط شرکت سالید کانسِپتس (Solid Concepts) به صورت کاملاً قانونی ساخته شده. این شرکت در ابتدا یک مدل سه بعدی از سلاح کمری 1911 تهیه کرد، سپس طی مکانیزمی به کمک لیزر، پودر فلز را حرارت داد تا گداخته شود، در نهایت پس از حذف یک سری مواد زائد از روی قطعات، به محصول نهایی خود رسید.
 
مک گوان، یکی از مدیران ارشد این شرکت، در این باره گفته: «ما اقدام به ساخت این اسلحه کرده ایم تا ثابت کنیم فناوری تف جوشی لیزری بر روی فلزات امکان پذیر است... ما با ساخت این اسلحه، از لیبِرِیتور فاصله زیادی گرفته ایم. پرینت سه بعدی دیگر تنها یک سرگرمی نیست». به نظر او سازندگان اسلحه به زودی از این فناوری، به ویژه، برای ساخت قطعات پیچیده و یا سفارشی اسلحه ها، استقبال خواهند کرد.
 
این چاپگرهای حرفه ای در حال حاضر 500 هزار دلار قیمت دارند، و به طور حتم در آینده نزدیک مورد توجه بسیاری از کارخانجات اسلحه سازی قرار می گیرند. به نظر می رسد سرعت پیشرفت فناوری چاپ سه بعدی برق آسا است، رسیدن از اسلحه پلاستیکی با ظاهری شبیه اسباب بازی، به این اسلحه واقعی و فلزی، آن هم در عرض چند ماه، جدی بودن این صنعت نو را نشان می دهد.




تاریخ: شنبه 18 آبان 1392برچسب:,
ارسال توسط محمدرضا مهدوی

اسلایدر

eshterakiha