mamali225(مملی225)

mamali225(مملی225)


 
 
یکشنبه ۳ آذر ۱۳۹۲ - ۲۰:۰۰
کمتر کسی است که از ویکیپدیا به عنوان یک منبع اطلاعاتی جامع و -نسبتاً- معتبر استفاده نکرده باشد. محتوای فارسی این پلتفرم در کنار مطالب انگلیسی، نقش مهمی در بالابردن دانش مورد نیاز جامعه ما بازی می کند.
 
همانطور که می دانید ویرایشگران یا اِدیتورهای داوطلب، هسته های مرکزی این دانشنامه آزاد را تشکیل می دهند. اما ظاهراً ویکیپدیا با یک وضعیت بحرانی روبرو شده.
 
حدوداً از سال 2004 به مدت 3 سال تعداد ویرایشگران داوطلب ویکیپدیا به سرعت رشد کرد، در سال 2007 این میزان به اوج خود رسید، و سپس از سال 2007 تاکنون یک کاهش تدریجی را تجربه کرده است. مشکلی که اگر چاره ای برایش اندیشیده نشود، آینده ویکیپدیا را به خطر خواهد انداخت.

تعداد و ترکیب ویرایشگران داوطلب ویکیپدیا از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. زیرا آن ها هستند که کیفیت محتوای سایت را تضمین می کنند. بدون ویرایشگران حرفه ای و متنوع، محتوای ویکیپدیا هرگز اعتبار امروز خود را به دست نمی آورد.
 
بنا به مطالعه دانشگاه مینسوتا، کاهش ویرایشگران داوطلب ویکیپدیا بیش از همه، ناشی از بوروکراسی حاکم بر این وبسایت است. به طوری این سیستم قادر نیست ویرایشگران جدید را حفظ کند.
 
وقتی ویکیپدیا در سال 2005 محبوبیت خاصی در بین مردم پیدا کرد، تعداد کاربران و ویرایشگران این وبسایت به طرز عجیب و غریبی زیاد شد. در کنار ویرایشگران متعهد و حرفه ای، عده ای هم با طنز پراکنی و درج مطالب افراطی و نادرست به محتوای وبسایت لطمه وارد می کردند.
 
بنابراین تصمیم گرفته شد با معرفی یک سری ابزارهای ویرایشی جدید، تعبیه فرایندهای بوروکراتیک و اضافی و ربوت های خودکار، با این خرابکاری ها مبارزه شود.
 
این اقدام به بهترین شکل ممکن جواب داد و محتوای وبسایت را از گزند خرابکاران دور نگه داشت. اما این کار یک عارضه جانبی نیز داشت. مشکلی که هنوز هم حل نشده. سیستم پیچیده و طولانی ویرایش محتوا باعث شد به تدریج ویرایشگران جدید از این پلتفرم فراری شوند.
 
حالا هم که تعداد ویرایشگران ویکیپدیا از 51000 نفر در سال 2007، به 31000 نفر در تابستان 2013 کاهش پیدا کرده. از سوی دیگر 90% ویرایشگران کنونی این وبسایت مرد هستند، که این خود معضل دیگری به حساب می آید، زیرا باعث شده، بر فرض مثال، محتوای مربوط به هنرپیشه های زن هالیوود بسیار غنی، و محتوای مربوط به رمان نویس های زن قرن نوزدهم بسیار ضعیف باشد!
 
خبرها حاکی از این است که بنیاد ویکی مدیا که هزینه های مربوط به زیرساخت ویکیپدیا را تامین می کند، تصمیم گرفته در سال 2014 یک خانه تکانی اساسی در ویکیپدیا انجام دهد، و هم از لحاظ نرم افزار و هم وبسایت تغییرات عمده ای در آن اعمال کند. باید منتظر بمانیم و ببینیم که آیا ویکیپدیا در ماه های آینده با ظاهر متفاوت خود قادر خواهد بود که ویرایشگران جدیدی را به سمت خود جذب کند یا خیر.

شما هم به توسعه ویکی پدیا کمک می کنید؟




تاریخ: یک شنبه 3 آذر 1392برچسب:,
ارسال توسط محمدرضا مهدوی

 
 
یکشنبه ۳ آذر ۱۳۹۲ - ۱۶:۰۰
صنعت غذا سازى هميشه وسيع ترين طيف طرح ها و گونه ها را به خود اختصاص مى دهد. براى مثال در سال هاى اخير تلاش هايى براى تهيه پنير و ديگر فراورده هاى لبنى از حيوانات مختلف رواج يافت. همچنین برخی دست به کار تولید گوشت مصنوعی در آزمایشگاه شدند.

حالا جالب است بدانيد كه Christina Agapakis از دانشمندان دانشكده علوم دوبلین و Sissel Tolaas متخصص بو، در يك اقدام جالب با نمونه بردارى از باكترى هاى موجود در زير بغل، انگشتان پا و بينى افراد مختلف نوعى پنير انسانى ساخته اند.

هر كدام از پنير ها با نمونه بردارى از باكترى هايى كه بر روى پوست انسان هاى مختلف رشد مى كنند، تهيه مى شود. اين فرايند شامل تركيبى عجيب از آماده سازى مواد غذايى و روش هاى ميكروبيولوژيكى است. شاید بتوان گفت که به نوعی، از این باکتریها به عنوان جایگزین مخمر پنیر استفاده می شود. به اين معنى كه باكترى ها قرار است در شرايطى ويژه و تقريبا استريل جهت تهيه پنيرى با امضاى هر فرد پرورش داده شوند.

این پنیر که Selfmade نامگذاری شده، در واقع به صورت اختصاصی برای هر فرد تهیه می شود و می توان آن را تلفیقی از علم و هنر دانست. برای مثال پنیر آقای بن یا پنیر خانم کریستینا!

این پنیرها به عنوان یکی از پروژه های نمایشگاه علمی Grow Your Own ... Life After Nature دانشگاه دوبلین، قرار است تا اواخر ژانویه ۲۰۱۴ در گالری علوم این دانشگاه به نمایش گذارده شوند.

اگر در خود اشتهاى خوردن اين پنير انسانى را مى بينيد، خوب است بدانيد كه اين پنير فعلا تنها در سطح يك آزمايش ميكروبيولوژيكى موفق است و هنوز براى مصرف وارد بازار نشده است.




تاریخ: یک شنبه 3 آذر 1392برچسب:,
ارسال توسط محمدرضا مهدوی

 
 
یکشنبه ۳ آذر ۱۳۹۲ - ۱۴:۳۰
وقت آن رسیده با "پایه خودکارهای قدیمی" روی میز خود خداحافظی کنید! همه ما با آن آشنا هستیم؛ پر شده از بیست قلم در شکل ها و طرح های مختلف: چند عدد خودکار تبلیغاتی، دو مداد تراش نشده که بدون استفاده و دلیل آنجا هستند، سه خودکار بدون جوهر...!

اکنون به لطف یک طراحی خلاقانه می توانید آن منظره بد قدیمی را با یک دسته دوست داشتنی از قلم هایی شبیه ساقه های چمن جایگزین کنید.

اگر چه داشتن یک گلدان گیاه کوچک در محل کار شما، باعث ایجاد حس طراوت و تازگی می شود. ولی از طرفی فضای روی میز را برای قرار دادن لوازم اداری و سایر وسایل مورد نیاز، احتیاج دارید. به علاوه اینکه شاید آنچنان هم به داشتن یک موجود زنده از نوع گیاه در محل کار خود علاقمند نباشید، چرا که در مقابل زیبایی های آن، مشکلات نگهداری و آبیاری به موقع اغلب آزار دهنده هستند.
 
محصول ساخته شده توسط استودیو طراحی زاپ کره، همان خودکارهای معمولی هستند که با طراحی خاص بدنه و شکل، شبیه برگ های چمن شده اند. ایده این استودیو، تزئین فضای کاری با استفاده از قرار دادن یک دسته از آنها درون جاخودکاری و بوجود آوردن چیزی شبیه یک گلدان گیاه است.

قلم های Pooleaf با قطر ۱۰ میلیمتر و ۲۷۸ میلیمتر طول، دکوراسیون خوبی برای میز شلوغ شما هستند. ضمن آن که ضخامت نوک قلم 0.5 میلیمتر است. بهره گیری از لاستیک سیلیکون برای ساخت این قلم ها سبب شده تا در هنگام استفاده همانند برگ های طبیعی چمن، انعطاف پذیری و نوسان آرامی داشته باشند. البته از آنجا که انتهای خودکار از نظر اندازه شبیه سایر قلم ها است، می توان از آن در سایر پایه خودکارهای متداول نیز استفاده کرد.
 
Pooleaf در سه رنگ سبز جنگلی، سبز بهاری و زرد-سبز قابل تهیه است که با ترکیبی از این رنگ ها در یک جاخودکاری، نتیجه ای شبیه به یک گلدان طبیعی بوجود می آید. به گفته سازنده حتی ساقه این خودکارها در اثر مرور زمان دچار تغییر رنگ می شود!
 
با این تفاوت که آنها در نهایت عمر بیشتری از یک گیاه دارند، حتی وقتی جوهرشان تمام شود.
 
قیمت هر ساقه خودکار(!) در Connect design : پنج دلار.




تاریخ: یک شنبه 3 آذر 1392برچسب:,
ارسال توسط محمدرضا مهدوی

 
 
یکشنبه ۳ آذر ۱۳۹۲ - ۱۳:۰۰
برخی اسناد لو رفته سامسونگ، برنامه زمانی احتمالا دقیق عرضه اندروید 4.4 کیت کت برای برخی از اسمارت فون های این شرکت را مشخص ساخته اند. ابزارهایی که در این اسناد مورد اشاره قرار گرفته اند، شامل نسخه های بین المللی این تلفن های هوشمند هستند:

گلکسی S4 سامسونگ - GT-I9500
گلکسی نوت 3 سامسونگ - SM-N900
گلکسی S3 سامسونگ - GT-I9300
گلکسی نوت 2 سامسونگ - SM-N7100
اگر اطلاعات این اسناد صحیح باشند، گلکسی اس چهارم و گلکسی نوت سوم در ژانویه ۲۰۱۴ به اندروید ۴.۴ کیت کت آپدیت خواهند شد. در حالی که گلکسی اس سوم و گلکسی نوت دوم این آپدیت را حوالی مارس یا آوریل ۲۰۱۴ دریافت خواهند نمود. 
 
مدل های تحت قرارداد اوپراتورها البته به زمان بیشتری برای دریافت آپدیت ها نیاز دارند. گفته می شود اندروید ۴.۴ با Project Svelte این اسمارت فون ها را روان تر و سریع تر خواهد ساخت. این پروژه در اندروید ۴.۴ جایگزین Project Butter در اندروید جیلی بیلی شده است.




تاریخ: یک شنبه 3 آذر 1392برچسب:,
ارسال توسط محمدرضا مهدوی

 
 
شنبه ۲ آذر ۱۳۹۲ - ۲۰:۰۰
وقتی نام های گوگل و موزیلا را در کنار هم قرار می دهیم، رقابت این دو شرکت در عرصه مرورگر ها اولین چیزی است که به ذهنمان خطور می کند. گوگل با مرورگر کروم، و موزیلا با مرورگر فایرفاکس، رقابت سرسختانه ای با هم دارند.
 
از طرف دیگر این دو شرکت در زمینه سیستم عامل تلفن های هوشمند هم رقیب محسوب می شوند. البته باید در نظر داشت که سیستم عامل فایرفاکس هنوز در مقابل اندروید حرف زیادی برای گفتن نداشته و به کار بردن کلمه رقابت تا حدی زود است.
 
همه این ها به کنار، وقتی حرف از وضعیت مالی موزیلا پیش بیاید، کل ماجرا به گونه ای دیگر به نظر خواهد رسید. واقعیتی که شاید بسیاری از شما را شگفت زده کند این است: 90% درآمد موزیلا از سمت گوگل می آید. در گزارش مالی سالانه موزیلا اشاره شده که 90% درآمد سال 2012 این شرکت، از توافق دو طرفه اش با غول جستجوی اینترنتی، یعنی گوگل، حاصل شده.
 
موزیلا از طریق همکاری های تجاری با بینگ، یاهو، یاندِکس، آمازون و ای بِی، بخش دیگری از درآمد خود را به دست می آورد. با این حال، این میزان در مقابل سهم 90 درصدی درآمدهای حاصله از همکاری با گوگل بسیار ناچیز به نظر می رسد.
 
در آمد موزیلا در سال های اخیر به شدت رشد کرده. موزیلا در سال 2012، توانست 311 میلیون دلار درآمد کسب کند. این میزان در سال 2011 تنها 163 میلیون دلار بود. این رشد زیاد نشان از آن دارد که موزیلا در مسیر رشد و توسعه است. فقط یک چیز درست به نظر نمی رسد، و آن این است که تقریباً همه تخم مرغ های موزیلا در سبد گوگل قرار گرفته.
 
در طول چند سال اخیر موزیلا بیش از پیش به درآمدهای حاصل از گوگل وابسته شده. در سال 2010 این میزان 84% بود، در سال 2011 به 85% رسید و سال 2012 میزان وابستگی به رقم باورنکردنی 90% ارتقا پیدا کرده. دقیقاً این همان زنگ خطر برای موزیلا و طرفداران این شرکت است.
 
البته ناگفته نماند که فایرفاکس هم به شدت در پی کسب استقلال از درآمد های گوگلی است. این شرکت با جدیت بر روی پروژه موتور گِکو (Gecko) کار می کند، و همچنین نشان داده که به این راحتی ها از عرصه سیستم عامل ها خارج نخواهد شد و می خواهد با فایرفاکس او اس، در آینده ای نزدیک خود را به عنوان یک رقیب جدی مطرح کند.
 
در مورد این سوال که آیا در حال حاضر موزیلا شاخه ای از گوگل است، باید بگوییم خیر، موزیلا با استقلال کامل مسیر خود را می رود اما در عین حال از نظر درآمد، وابستگی شدیدی به گوگل دارد. موزیلا اگر می خواهد همچنان مستقل بماند، می بایست کانال های درآمدی جدیدی برای خود دست و پا کند و آن ها را به تدریج جایگزین گوگل نماید، تا در صورت پایان قراردادهای اش با گوگل، بقای شرکت تهدید نشود.




تاریخ: شنبه 2 آذر 1392برچسب:,
ارسال توسط محمدرضا مهدوی

 
 
شنبه ۲ آذر ۱۳۹۲ - ۱۸:۳۰
عکس هایی از یک مدل قرمز رنگ اکسپریا Z1 سونی در اینترنت منتشر شده و هر چند خود تلفن غیر از رنگ، چیز جدیدی برای گفتن ندارد اما این طور که در عکس های پیدا است اندروید ۴.۴ کیت کت روی آن نصب شده.

لو دهنده هیچ توضیح اضافی در مورد چند و چون این عکس نداده اما این که اندروید ۴.۴.۲ که حتی جدیدتر از نسخه اندروید نکسوس ۵ است روی اکسپریا زد ۱ قرار گرفته خیلی جلب توجه می کند. نظر شما چیست؟ تصویر قلابی است یا سرعت عمل سونی در آماده سازی آپدیت اندروید زیاد شده؟




تاریخ: شنبه 2 آذر 1392برچسب:,
ارسال توسط محمدرضا مهدوی


  بر طبق آمار وزارت بهداشت، در کشور ما بیش از 48% مردم، مستعد ابتلا به دیابت هستند، بیماری که با آموزش صحیح قابل پیش گیری است و می توان از عوارض خطرناک آن چون نابینایی، از کار افتادگی کلیه ها یا قطع پاها دوری جست.

برای اولین در ایران، کمپینی در ابعاد ملی برای بالابردن آگاهی در مورد این بیماری آغاز شده است.

کمپین روبان آبی، با حمایت وزارت بهداشت، شهرداری تهران، کانون پیشگیری از دیابت​ و انجمن دیابت گابریک به منظور بالا بردن آگاهی عمومی در مورد این بیماری و راه های پیشگیری از آن راه اندازی شده است.

در این کمپین، شهروندان قول می دهند که یک روز زندگی سالم تری داشته باشند و یاد بگیرند که چگونه می توانند از ابتلا به دیابت پیشگیری کنند.

در وب سایت کمپین روبان آبی، علاوه بر به دست آوردن اطلاعات بیشتر، می تواند شانس ابتلا به دیابت خودتان رو هم محاسبه کنید و اگر در گروه پر ریسک قرار می گیرید، از حالا به فکر پیشگیری باشید.

همین امروز به این کمپین بپیوندید و به خودتان قول دهید که یک روز سالم تر زندگی می کنید.

www.robanabi.ir




تاریخ: شنبه 2 آذر 1392برچسب:,
ارسال توسط محمدرضا مهدوی

 
 
شنبه ۲ آذر ۱۳۹۲ - ۱۶:۰۰
بدون حرف پیش، جان کارمک یک نابغه است. یک نابغه بازی ساز که فعالیت های وی در امور فضایی هم بسیار مورد توجه بوده و هست و اگر تنها یک نفر باشد که بتواند پروژه های واقعیت مجازی را به یک جایگاه شایسته برساند آن فرد کسی نیست جز جان کارمک، پدر شوترهای اول شخص، کسی که ابداعات تکنولوژیکش هیچ گاه از یادمان نخواهد رفت.
 
در ماه آگوست، تیم Oculus خبر داد که جان کارمک به این شرکت ملحق خواهد شد. همان زمان بود که از وی در مورد کار در id Software سوال پرسیده شد و وی پاسخ داد همچنان در استودیو خودش هم به کار خواهد پرداخت و دفتر Oculus در تگزاس، محل اقامت و کار وی را راه اندازی و اداره می کند.
 
نهایتا شب گذشته، تیم ویلیتس، مسئول استودیو id Software در بیانیه ای به IGN خبر جدایی کارمک از استودیو را اینگونه تشریح کرد: "جان کارمک، کسی که به تمرکز روی چیزهای دیگری غیر از ساخت بازی در id متمرکز شده بود، از استودیو کناره گرفت."
 
آخرین دستاورد کارمک بازی RAGE و البته موتور بازی سازی id Tech 5 بود که در این بازی هم استفاده شد. امید به ساخت بازی DOOM IV سال ها است که خواسته و آرزوی طرفداران این استودیو بوده اما هیچ خبری از این بازی شنیده نمی شد. در آخرین کواک کان، کارمک در مورد تکنولوژی های گرافیکی سخن گفت و باز هم در آن مراسم خبری از بازی جدید این استودیو نبود. حتی ولفنشتاین جدید هم به دست id Software در حال ساخت نیست.
 
جان کارمک، جان رومرو و تیم id Software که متشکل از نوابغ دنیای تکنولوژی هستند خالق عناوینی چون DOOM، ولفنشتاین و Quake بودند که طی سالیان گذشته هر کدام به نوعی از این تیم فاصله گرفتند. اما پرسش اینجا است که بدون حضور کارمک، آیا ساخت DOOM و Quake بعدی معنی دارد؟




تاریخ: شنبه 2 آذر 1392برچسب:,
ارسال توسط محمدرضا مهدوی

 
 
شنبه ۲ آذر ۱۳۹۲ - ۱۴:۳۰
شايد براى شما هم اتفاق افتاده باشد در حال ديدن يك فيلم يا كارتون دلتان بخواهد مزه خوراكى و غذايى كه بازيگران در حال خوردن آن هستند را بچشيد. در همین راستا، محققين دانشگاه سنگاپور الكترودى را طراحى كرده اند كه به صورت ابتدایی، اين امكان رويايى را به تماشاگران مى دهد تا مزه غذاها و خوراكى هاى موجود در فيلم ها و كارتون ها را به صورت مجازى بچشند.

عملكرد اين الكترود به اين صورت است كه با قرار گرفتن روى زبان، مى تواند هر چهار مزه شيرينى، شورى، تلخى و ترشى را شبيه سازى كند. به دنبال تغييرات دما سيگنال هايى توليد مى شوند و از طريق اين الكترود بر روى زبان جارى شده و نواحى مختلف زبان را كه فضاهاى قابل تشخیص مزه ها هستند، مورد تحريك قرار مى دهند. كار كنترل اين فرايند بر عهده نوعى نيمه رسانا است. اين نيمه رسانا به الكترود اجازه مى دهد تا سريعا از گرمى به سردى و بالعكس تغيير وضعيت دهد.

اگرچه استفاده از اين الكترود امن است و خطر انتقال الکتریسیته و يا هر شوك ديگرى را به دنبال ندارد، اما محققين در تلاش هستند تا آن را به محصولى كاربر پسندتر تبديل كنند تا استفاده از آن براى كاربران علاقمند به حس مزه هاى مجازى راحت تر باشد.

شايد ديگر وقت آن رسيده باشد تا در افكار خود تصور كنيد كه با داشتن اين الكترود بتوان در برنامه هاى آموزش آشپزى و يا شيرينى پزى مزه غذاها را چشيد. مزه استيك ها، سالاد ها، پاستاها و انواع همبرگرها و دسر هاى خوشمزه. از ديگر موارد كاربرد این سنسور مى توان به شبيه سازى مجازى مزه شيرين براى مبتلايان به بيمارى ديابت اشاره نمود. با اين وجود نياز اين مبتلايان به صورت مجازى برطرف مى شود بدون آنكه سطح قند در خون به صورت حقيقى تغيير کرده باشد.

اعضاى اين تيم از طرف ديگر بر روى طراحى نوعى آب نبات ديجيتالى كار کرده اند كه مى تواند به صورت مجازى طعم شيرين دلخواه بيماران ديابتى را توليد كند. شايد بتوان اين طرح را شيرين ترين حقه ديابتى ناميد!

از آنجا كه حس بويايى و لامسه در درك دقيق مزه ها بسيار دخيل است، به نظر مى رسد مرحله بعد توسعه اين طرح كار در زمينه ملموس كردن جنس ها و بو ها به صورت مجازى باشد.




تاریخ: شنبه 2 آذر 1392برچسب:,
ارسال توسط محمدرضا مهدوی

 
 
جمعه ۱ آذر ۱۳۹۲ - ۱۸:۰۰
اگر مسیر تکنولوژی به طور ناگهانی تغییر نکند و همه چیز به همین منوال ادامه یابد، به زودی شاهد خواهیم بود که پرینترهای سه بعدی هر آن چه تصور کنیم را تولید کنند، از مواد غذایی و اسلحه گرفته تا قطعات هواپیما.
 
اما چاپ دستگاه های الکترونیکی به این سادگی ها نیست. گرچه تلاش هایی برای چاپ سه بعدی بردهای الکترونیکی صورت گرفته، با این حال اجزای پیچیده و یکپارچه برخی بردهای الکترونیکی را نمی توان به این راحتی ها با پرینترهای سه بعدی خلق کرد.
 
در این میان محققان چینی مدعی شده اند نوعی آلیاژ فلزی تهیه کرده اند که در دمای اتاق به صورت مایع است و با تکنولوژی پرینترهای معمولی جوهر افشان امکان چاپ شدن دارد. این آلیاژ در واقع ترکیب خاصی از گالیوم و ایندیوم است و به خاطر حالت مایعش بر روی هر سطحی از جمله تیشرت، کاغذ، پلاستیک، لاستیک، و حتی برگ قابل چاپ است! شاید این ایده جالب و کشف جدید، در آینده ای نزدیک گجت های پوشیدنی خیره کننده ای را برای ما به ارمغان بیاورد.

از طرف دیگر در تحقیق این محققان چینی به نکته جالب دیگری هم اشاره شده. به کمک این آلیاژ می توان لایه های رسانای شفافی تولید کرد که قادرند 47% نور را از خود عبور دهند. شاید این دستاورد محققان چینی را بتوان یک گام جدی در مسیر تحقق طرح های مفهومی تلفن های هوشمند کاملاً شفاف قلمداد کرد.




تاریخ: جمعه 1 آذر 1392برچسب:,
ارسال توسط محمدرضا مهدوی

اسلایدر

eshterakiha